tisdag 30 oktober 2012

Makrill på hälsingekusten!!

Att plugga och hinna fiska allt man vill tar verkligen upp en heltid. MEN det går! Att hinna blogga på det, har jag märkt vart jobbigare men det kan även vara så att jag vart lite lat.

Har börjat köra flötestrolling och det är riktigt roligt. Innan gick jag bara och trånade efter isläggning men nu får det gärna vara öppet ett tag till. Första flötestrollingsgäddan vägde 7,1 kg och gav mersmak. Känns som att jag precis börjar få snurr på det hela så skall isen komma.

Nu har jag mitt efterlängtade höstlov och något pass skall det väl hinnas med, om jag får tag på mört.

I helgen var jag nere hos min vän Cecilia (gösdrottningen) Grönberg och tävlade i Marmagäddan 2012 med henne och Tommy Suomela. För våran del gick tävlingen trögt och vi nollade helt, efter två brända fiskar. Samtidigt skickar min sambo en  bild på en makrill. Jag trodde att han skojjade men han hade faktiskt fångat en MAKRILL ute på Hornslandet, då han kastade efter havsöring. Han hade sett hur något blänkte till tio meter ifrån honom och trodde det var en skadad havsöring. Då han kom fram såg han till sin förvåning att det var en makrill. Då han skulle fånga den simmade den ut en bit men vågorna spolade fisken tillbaka. Han avlivade fisken som uppskattades till 3-4hg, så den slapp lida mer och knäppte några bilder. Efter lite sökningar på internet kunde vi konstatera att det faktiskt inte var en jättesensation då det fångats makrill ända uppe i finska viken. Jag undrar iaf hur många som har fångats på hornslandet?


Nu skall jag baka en liten deg, ta på mig flytoverallen och leta fram mitt metspö för att åka in till stan för att få stadsborna att vända på huvudet. Mörtmete!

Inga kommentarer: