lördag 15 september 2012

Fiske med HT

Jag kan också fota om det ska vara på det viset!
Kl. 7.00 mötte jag upp två killar från Hudiksvalls tidning som bett om att få följa med ut. Allt kändes rätt idag. Vinden, tempen, månställningen och humöret. Brukar skämta om att jag är synsk och idag såg jag stora feta gäddor framför mig. Jag hade även med min nya lilla tomte i keramik som skulle ge tur. Dö tomte jävel och nej jag är inte synsk. Fisket var katastrof med en ynka abborre! Kul! Nä, fisket var inget att hänga i julgranen direkt men jag tror att grabbarna hade roligt och att de ändå fick material till artikeln som skall komma ut på måndag i tidningen.  

 De var med mig fram till kl.11 och fick ett varsitt spö i näven för att försöka bidra till något resultat. Nej och åter nej, det var som omöjligt idag. Vi hade dock jättetrevligt och jag tror fotografen tog hundratusen bilder, många på mina trassel, då jag fick prestationsångest och övergick till trolling.

 
Glad för lite idag
Då jag släppt av dem vid bryggan tänkte jag att det var lika bra att pröva något radikalt. Släppte ner mig i systemet och prövade en liten ”kulp” där nästan inga fiskar. Första kastet, pang! En gädda på ca.5 kg som lossnade alldeles vid båten. Vart fanns journalisten och fotografen då? Kanske var gäddorna folkskygga. Fick ett par till små gäddor där nere och lovade HT att skicka in en bild. Har införskaffat en ny avkrokningsmatta från CWC och det kändes skönt att få inviga den och jag slapp åka hem med svansen mellan benen.

 
Nu skall jag leta fram luftpistolen och träna lite prickskytte. Tomten kommer nog inte till jul!

Inga kommentarer: