Om mig


Fisket har för mig blivit något som tar upp största delen av dygnets 24 timmar. Står jag inte ute vid kusten och fiskar havsöring, finns jag ofta i båten eller vid någon älv eller å. Att binda flugor, smörja linor, byta krokar, ja allt intresserar.

Jag föddes för 26 år sedan och fisket är något som alltid funnits i mitt liv. Jag minns särskillt kvällarna då jag och pappa satt ute vid en eld någonstans på kanten av en sjö eller tjärn. Jag var inte särskillt gammal och jag var lycklig av att bara få sitta där, om vi fick fisk eller inte spelade egentligen ingen roll då, bara jag fick fiska så var jag nöjd. Senare då jag blivit tonåring började vi åka till Ljusne för att fiska Lax och havsöring. Detta resulterade i att flugfisket vart mitt naturliga förstahands val. Allt skulle fiskas med fluga.

Idag fiskar jag det mesta och det där med att allt skall fiskas med fluga har jag nog vuxit ifrån lite. Jag håller gäddfisket väldigt nära hjärtat men om jag tvingades välja vad och hur jag skall fiska så vore det omöjligt. Allt är lika roligt!

Med fisket så hör naturligtvis naturen till. Något som jag älskar. Jag kombinerar gärna mitt fiske med långa vandringar. Att få vandra upp på ett fjäll och fiska vild röding i ett vatten där få har blött sina flugor anser jag ovärderligt. Jag pluggar för fullt och målet är att bli färdigutbildad biolog, med inriktning på våra svenska rovdjur. Jag läser mina kurser på distans, vilket resulterar i att jag själv kan schemalägga mitt plugg så jag får plats med fisket så mycket som möjligt.

Inga kommentarer: