tisdag 26 mars 2013

Med nya och gamla vänner..


Denna säsong har ismetet gått rätt så trögt för mig. Har vart ute mycket och ofta men det har inte riktigt gått vägen, trots allt slit efter den där drömfisken. Ska jag var helt ärlig så tror jag aldrig jag haft så här dåligt fiske. Jag vet dock hur det är med fiske och mitt hopp vilar på att det skall löna sig med att vara envis och nöta på. Trots det tröga fisket har jag haft en väldigt inspirerade vinter med många nya bekantskaper och möten med gamla vänner. Jag har bl a varit ner till Cecilia Grönberg och fiskat med henne, alltid lika trevligt! Jag har träffat en riktigt duktig trollingfiskare uppe i Östersund som heter Ogge Oginder, där han bor med sin tjej Inger och han driver ett guide företag där han guidar efter öring och röding, även kanadaröding. Han skall nu även börja köra efter gädda och jag kan nästan lova att deras vatten är bland det bästa gäddvattnen i Sverige. Ni hittar honom på http://teamogge.blogspot.se/.
Leif

I lördags vart vi bjuden till Bollnäs av en av mina äldre fiskevänner Thomas "StorÅke" Larsson, som hade sin far, Lars-Olof Larsson. Thomas har alltid vart som en extra storebror för mig. Han har lärt känna ett par därifrån som heter Jerry och Fia, riktigt duktiga anglare som driver bloggen http://pikehuggers.blogg.se/. Vi hade även nöjjet att få lära känna Leif Ling, en störtskön kille som er en jäkel på att sladda lastbil på isen men främst en duktig pimpelfiskare.

Vaktar spön som hökar
Jerry med en liten angelgädda
Thomas tog dagens största gädda på 8.1 kg, det är utan tvekan den mest glädjefyllda och underhållande drillning jag sett. Han var helt lyrisk.

Efter vår dag så fick vi höra att Fia beställt ismetspön, helt rätt gjort! Tack för en underbar dag och hoppas vi syns snart!

En glad Larsson med dagens största, 8,1kgI söndags stack jag och Håkan ut till sjön där han tog sin 10+ tidigare i vinter men varken den eller någon annan bättre gädda var så sugen på att hugga. Största landade på 4 kg.


Inga kommentarer: