tisdag 8 januari 2013

PB på lake

Håkan med en av många. Denne vägde 1.6kg
Igår eftermiddag satt jag hemma och pluggade, första dagen efter julledigheten och kände hur fiskesuget började krypa längst ryggraden. Vi har vart inne i ett sånt flyt med fisket nu, förutom med Lakpimpel. Tänkte att det fick bli tredje gången gillt och ringde till Håkan som fortfarande var på jobbet och sa att vi skulle dra ut så snart han kom hem. Stressade i oss mat och packade in prylarna i bilen, runt sextiden var vi framme där vi skulle fiska.- Borren! Sa Håkan och kollade på mig. Ja jäklar, den ligger nog kvar i garaget. Tur man har många underbara vänner tänkte jag och ringde till Erik Jonsson, även kallad Kuben. Han mötte oss på gårdsplanen i en rutig flanellskjorta med orangea husqvarnahängslen. Grabben är ett original! Tror att borren även var av märket husqvarna, den borrade iaf som en dröm.

Jag vet inte hur länge vi satt då Håkan plötsligt drog sin första, sin andra och sin tredje. Jag kände inte något. Nu! Nu! Jag vet inte hur många gånger jag hörde karln grymta ur sig nu och sekunderna efter låg det en lake på isen. Jag hade flera hugg och tappade säkert hälften av så många han fick. Irriterad för att jag inte hade några nya vassa krokar med mig, speciellt då jag precis fått hem fem paket med sylvassa owner som ligger hemma då man behöver dem.

Håkan fortsatte och få fisk efter fisk och jag tappade och tappade. Plötsligt hugger det till rejält och jag känner att det är en bättre fisk men den släpper vid iskanten. Nu var jag nästan arg! Brukar inte brusa upp mig så och anser oftast att fiskarna måste få vinna ibland de med, men då någon sitter bredvid en och ropar Nu, i minut och parti blir man lite lätt sinnesrubbad.

Vi fiskar i en kvart till gumman, sade Håkan men då plötsligt var det min tur igen och NU satt fisken. Jag skrek högt att NU skall du komma med hela vägen upp och Laken lydde snällt. Vågen stannade på 2.63 kg och det var nytt personbästa. Håkan toppade på 2.2 kg så det var även kvällens största.

Kvällens räddning och mitt personbästa. 2.63 kg
Detta är något av ett fiskefenomen. Du kan sitta en hel dag eller kväll utan resultat men plötsligt kan allt förändras och fisketuren som såg ut att sluta dyster har nu vänts till ett kanonfiske. Håkan fick totalt 16 Lakar, påstår han, jag tror det snarare var 100 000 fiskar och jag fick en enda fisk men ack så nöjd jag var med den.
Tack Kuben för lånet av borren, jag bjuder dig på en bärs nån dag!


Alla lakar får fortsätta sin lek efter att vi tittat på dem.

Kramar J

Inga kommentarer: