onsdag 18 juli 2012

Natt och Dag

I förrgårkväll satt jag och Håkan och väntade på att klockan skulle närma sig tio. Dax för öringsfiske! Vi har vanligtvis tre strömsträckor vi brukar fiska av. Det ena brukar bara resultera i småfisk, det andra har tyvärr blivit sönderfiskat och iår har det exploderat med folk. Nån (ursäkta språket) idiot har även visat en guide sträckan och den är inte dirrekt lång. Du fiskar av den själv på 15 min! Skitsamma, vi har struntat i den hittils iår men skulle väl ge den en chans. Jag hade en dragning på första sträckan, det var det hela. När vi kom till den andra sträckan var det till vår förvåning tomt på bilar, dock färska bilspår i leran. Vi delar upp sträckan och Håkan får en Id på nacken. Jag går först på nedre delen och viskar med fiskar (Håkan) efter. Naturligtvis så missade jag att fiska av under en gran och tydligen hade de tidigare grabbarna också det för efter ett tag får jag håva en fin öring på ca 1.7 kg åt Håkan. Tyvvär så blev återutsättningen snabbare än planerat och fisken ville inte vara med på bild.

H-E:s vovve Zack spanar efter firrar
Tredje och sista sträckan är lite lurig. Här beror det helt på hur mycket vatten som släpps genom dammluckorna. Denna dag var det minisläpp så det tog 5 min att fiska av. Lyckat nattfiske för min del om man ser det till husfriden.

Härligt att kombinera fiske med bad!
Dagen därpå vaknar jag och det är strålande sol. Packar ner bikini och några Vertikalspön och frågar min vän Hans Erik om han vill följa med ut på bad och fiske. Fisket var som väntat trögt och abborren och sniporna regerade. Gösen lyste med sin frånvaro men lyckades guida H-E till nytt PB på Abborre.

Kanonhärligt dygn med bad och fiske.Nu har jag precis packad lite prylar för att åka ut med svärföräldrarna och fiska gädda och abborre.Grabbarnas pb på abborre!!
Kramar!

Inga kommentarer: